Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BOSALL

Fly til Boston USA

Boston i korte trekk

Hvorfor Boston?

Boston er en av de mest historisk viktige byene i USA, ettersom den spilte en nøkkelrolle under den amerikanske revolusjonen. I dag er byen en miks av ærverdighet, utgangspunktet for flotte spaserturer, billig og god mat og et pulserende natteliv. I tillegg er Boston porten til New Englands vakre høstprakt.

Det lokale møtestedet

Byfornyelse har gjort det tidligere røffe South End (må ikke forveksles med South Boston) til et av byens mest trendy områder, og innimellom de pene viktorianske bygårdene ligger det flere banebrytende gallerier. Dra innom SoWa-distriktet (South of Washington). Gode spisesteder finner du i og rundt Tremont og Washington.

Visste du dette?

The Charlie Card, som buss- og undergrunnskortet kalles, fikk navnet sitt fra «MTA-sangen» fra 1949. Den handler om mannen Charlie, som ble innestengt i Bostons undergrunn (da kjent som Metropolitan Transit Authority System). Sangen ble en hit for folkevisebandet Kingston Trio i 1959.

Bok- og filmtips

Les Dennis Lehanes I blodet (Mystic River) (2001), som ble filmatisert og regissert av Clint Eastwood – mye av handlingen foregår i Boston. Se Martin Scorseses The Departed (2006), en historie fra Boston med mange kjente landemerker.

Fakta

 • Befolkning: 655 884 (2014)
 • Besøkende per år: 16 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -2 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 23 °C

Hva skjer i Boston?

Paramount

For å få en fantastisk start på dagen, drar du til Paramount, en liten kafé på Charles Street, Beacon Hill, nord for Common. Fra 7.00 om morgenen på ukedager og 8.00 i helgene får du servert digre porsjoner med egg (however you like ‘em), vafler, pannekaker og french toast. De serverer lunsj og middag også, men bare frokosten holder lenge. 

Neptune Oyster

Hvis du vil krangle med noen i Boston, er det bare å pense samtalen inn på politikk, sport eller på hvor man får den beste hummersandwichen. Når det gjelder sistnevnte, kan du ta en slam-dunk ved å dra innom Neptune Oyster; her får du den kald (med majones) eller varm (med smør – den er best), servert i ristet brioche med både klør og hale. Besøk 63 Salem Street i North End. neptuneoyster.com

Sam La Grassa’s

Sam La Grassa’s er blitt en institusjon. Det er en delikatesseforretning som kun serverer lunsj, og den er spesielt kjent for Reuben Sandwiches (som er så store at de ses på lang avstand), og alle mulige kjøttpålegg, salater og supper, inkludert clam chowder (muslingsuppe). Du finner den på Province Street i Financial District.

Sweet Cheeks

Sweet Cheeks er en skjønn BBQ-kneipe med sørstatspreg som ligger like ved Fenway Park, der Red Sox hører hjemme. Sweet Cheeks scorer høyt på røkt, saktestekt kjøtt som bibringe, spareribs, kylling og «pulled pork» servert i en sandwich, på et brett eller på papir. Du kan få kjøttet servert med alt fra gryn til kålsalat og sylteagurk. De serverer til og med salat!

Fly til Boston og besøk Neptune Oyster Bar
Neptune Oyster i Boston

Brendan Behan

Du kan ikke dra til Boston uten å stikke innom en irsk pub. Det er mange å velge mellom, men vi anbefaler at du hiver deg på undergrunnsbanen og drar ut til Jamaica Plain. Der ligger nemlig Brendan Behan, en liten, koselig drikkebule. Husk bare at de ikke har matservering, bare stort utvalg av øl. Men de tillater at du tar med mat fra et av de mange gatekjøkkenene i nærheten.

The Delux

Delux ligger i gangavstand fra sentrale Copley Square. Det er et lite, smalt sted med furuvegger fulle av platecover og gamle plakater. Alle fikk sjokk da den stengte en kort stund i 2014, men den åpnet igjen og beholdt statusen som Bostons hippeste bar. Slapp av i en skinnbås eller sett deg i baren, men legg kortet igjen hjemme, for her er det kun kontanter som gjelder. Delux ligger i 100 Chandler Street, South End

Jacob Wirth

Den tysk-amerikanske ølhallen Jacob Wirth ble grunnlagt i 1868 og vet fortsatt hvordan det skal gjøres, for den er fullstappet nesten hver kveld, halvannet århundre senere. Det kan ha sammenheng med det historiske suset, et utvalg av over 30 forskjellige fatøl, allsang med piano hver torsdag og fredag eller de ulike tilbudene (mandag: 45-cent wings, tirsdag: 25-cent hot dogs).

Bleacher Bar

Dersom du ikke har billetter til en kamp, men gjerne vil få med deg atmosfæren, finner du Bleacher Bar rett under sitteplassene på Fenway Park baseballstadion, med utsikt over banen. Vær oppmerksom på at det blir fullt under kampene, og selv på spillefrie dager må du reservere bord hvis du vil ha utsikt.

Fly til Boston og besøk Bleacher Bar
Bleacher Bar i Boston

South End

Er du ute etter vintage, må du ta turen til South End. Hver søndag er det SoWa Vintage Market med boder der du får kjøpt mote, innredning, smykker og kunst. Lenger oppi gata ligger Bobby From Boston, som muligens har de kuleste vintageklærne en mann kan ønske seg (de har dameklær også). Farm & Fable spesialiserer seg på vintage-kokebøker og -kjøkkenutstyr, mens SAULT New England selger en blanding av vintage Americana og finere kles- og tilbehørmerker.

Back Bay

I Back Bay finner du uavhengige butikker og moteforretninger, særlig på Newbury Street. Her ligger flaggskipbutikken til Bostons hjemmeavlede, livsstilskjede Life is Good (283 Newbury Street), og ikke mindre enn tre filialer av 2nd Time Around (176, 219 and 324 Newbury Street), som har et variert utvalg at designervarer på tilbud, og Trident Booksellers and Café (338 Newbury Street).

Beacon Hill

Beacon Hill er et av byens fineste og mest historiske områder og – hvis kredittkortet tåler det – så er Charles Street et flott sted å handle. Start med designersko, -vesker og -smykker på Moxie (21 Charles Street), gå videre til Dress (70 Charles Street) hvis du er ute etter kjoler fra designere med småskalaproduksjon. På 88 Charles Street ligger en butikk med mer uvanlige smykker, vesker og tilbehør, med det besynderlige navnet December Thieves, og på 133 Charles Street er det en butikk som heter good, der du finner en blanding av skandinaviskinspirerte interiørartikler og unike gaver og smykker.

Fly til Boston og besøk SoWa Vintage Market
SoWa Vintage Market i Bostons South End

Museum of Fine Arts og Isabella Stewart Gardner Museum

Museum of Fine Arts finner du en kunstsamling i verdensklasse, fra førcolombiansk tid og fram til det 20. århundre, men dersom du kun skal innom ett kunstmuseum, må det bli Isabella Stewart Gardner Museum. Det er ikke bare på grunn av de 2000 uvurderlige utstillingsgjenstandene, men også på grunn av det venetianske palazzoet de er utstilt i, med en fireetasjes gårdsplass dekket av glasstak, som er like imponerende som de andre kunstverkene.

Fly til Boston og besøk Isabella Stewart Gardner Museum
Isabella Stewart Gardner Museum i Boston.

The Freedom Trail

Boston er en flott by å gå tur i, og du kan lære mye ved å følg Freedom Trail, som er en 4 km lang rute rundt byen, der du finner ut om hendelsene som førte til og etterfulgte den amerikanske uavhengighetskrigen, og om hvor stor rolle Boston spilte i krigen. Du kan ta en guidet tur, eller bare følge merkene på fortauet.

The Sinclair og Wally’s Cafe

Boston er en av Amerikas store musikkbyer med et vell av flotte konsertlokaler som tiltrekker seg kjente navn. Hvis du heller vi slappe av, ta deg en øl og en matbit og høre på et band, tar du turen til Sinclair i Cambridge. Der er det plass til 525 mennesker, og stedet drives av The Bowery Presents, New-York-selskapet bak det legendariske Bowery Ballroom. Foretrekker du jazz, drar du innom Wally’s Cafe, den eldste jazzklubben i USA, med musikk 365 dager i året.

Begivenheter:

 • St Patrick’s Day (mars)
 • Boston Marathon (3. mandagen i april)
 • Boston Pride Festival (juni)
 • Bunker Hill Festival (juni)
 • Independence Day (4. juli)
 • Boston Carnival (august)
 • Boston Film Festival (september)
 • Beantown Jazz Festival (september)
 • Head of the Charles Regatta (oktober)
 • Thanksgiving (november)
 • Boston Tea Party Reenactment (desember)
Fly til Boston og få med deg St Patrick's Day
St Patrick's Day-parade in Boston.

Fly med oss

Få en komfortabel flytur om bord i vår 787 Dreamliner

Fly komfortabelt med Norwegian.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. På våre langdistanseflyvninger tilbyr vi også en tre-retters meny. Mer om mat og drikke om bord.

  Underholdning om bord

  Med Norwegian har du god tilgang på underholdning om bord. På de fleste flyvninger tilbyr vi "video on demand" med et stort utvalg av filmer og tv-serier.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Nye fly – lave utslipp

  Fly med en av de yngste flyflåtene i verden. Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år. Det betyr mer komfortable flyreiser for deg, og mindre utslipp for miljøet.

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Flyplassinfo

 • Terminal 

  Norwegian sine flyvninger har avgang fra terminal E.

  Innsjekkingsautomater

  Automer for innsjekking er dessverre ikke tilgjengelig.

  Innsjekking på nett

  Innsjekking på nett er dessverre ikke tilgjengelig for denne flyplassen.

  Transport til/fra flyplassen

  Det er flere transportmuligheter til og fra Boston Logan International Airport. For en komplett oversikt, se flyplassens nettside.

  Nettside

  Boston Logan International Airport

 • Terminal

  Det er kun én terminal på T.F. Green Airport.

  Innsjekkingsautomater

  Automater for innsjekking er dessverre ikke tilgjengelig.

  Innsjekking på nett

  Innsjekking på nett er dessverre ikke tilgjengelig for denne flyplassen.

  Transport til/fra flyplassen

  Du kan ta både tog og buss direkte til Boston og til Providence fra T.F. Green Airport. Taxi og leiebil er også tilgjengelig på flyplassen. For en komplett oversikt, se flyplassens nettside.

  Nettside

  T.F. Green Airport

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.