Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BOD

Fly til Bordeaux Frankrike

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Bordeaux

Fly til Bordeaux

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding
Vi fant desverre ingen destinasjoner. Vennligst prøv med andre søkekriterier.

Bordeaux i korte trekk

Hvorfor Bordeaux?

Verdens vinhovedstad er ikke bare for vinkjennere – her finner du også kunst i en ubåtbase, moderne arkitektur, nattklubb på båt og festivaler året rundt, for alt fra mat og vin til surfing, film og jazz.

Det lokale møtestedet

Hver søndag blir Quai des Chartrons ved bredden av Garonne-elven omgjort til et utendørs mat- og vinmarked. Spaser forbi CAPC, museet for samtidskunst (capc-bordeaux.fr), antikvitetshandlere på rue Notre-Dame og utstillingslokalet Hangar 14, og husk å bestille de verdenskjente østersene på Arcachon.

Visste du dette?

Sykkel er et perfekt framkomstmiddel i Bordeaux, for her er det flatt og mer enn 580 km med sykkelstier. I 2015 ble byen kåret til en av verdens 10 beste byer å sykle i.

Boktips

The Essential Guide to Bordeaux Wines (Sophie Brissaud, 2015)

Fakta

 • Befolkning: 241 287 (2012)
 • Besøkende per år: 6 millioner (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 6 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 20 °C

Hva skjer i Bordeaux?

Miles

Den eksklusive og uformelle restauranten Miles har en overraskende smaksmeny som endres hver fjortende dag. Maten har et forfriskende, internasjonalt preg – for eksempel sjøtunge med lime, pastinakkpuré, kokos, koriander, pasjonsfrukt og ingefærgelé.

Le Petit Commerce

Le Petit Commerce er en førsteklasses bistro som spesialiserer seg på lokal sjømat fra Biscayabukten. Et plateau de fruits de mer (sjømattallerken) eller en hel fisk stekt på en plancha (flat grill) med et glass hvitvin fra Bordeaux er absolutt å anbefale.

Baillardran

I tillegg til vin er Bordeaux også kjent for canelé – et bakverk med rom- og vaniljesmak som er fylt med vaniljesaus og har en mørk, karamellisert skorpe. Kjøp en eske i en av Baillardrans 15 butikker og fire kaféer.

Max Bordeaux

Vinkjennere med stramt budsjett bør sette kursen mot Max Bordeaux, der 48 av Bordeaux’ fineste viner fås kjøpt fra dispenser. Et bitte lite glass på 25 ml starter på € 1, men stiger til € 30 for Margaux 1994 – som fortsatt er et varp, siden en flaske koster € 570.

Fly til Bordeaux, besøk Max Bordeaux.
På Max Bordeaux finnes 48 av regionens fineste viner på dispenser.

I.BOAT

Utelivet seiler sin egen sjø på I.Boat, et treetasjes utested på en gammel ferge i les Bassin à Flots. Her arrangeres over 250 live-events året rundt, inkludert live-musikk, DJ-er og konserter.

The Houses of Parliament

Denne gamle engelske puben – kjent på folkemunne som HoP – er et populært vannhull for anglofile fastboende og tørste turister. Det anbefales også å gå hit hvis du vil få med deg sport på storskjerm.

Le Caillou au Jardin Botanique

Vin- og jazzbaren i Jardin Botanique byr på fire gratis kveldskonserter hver uke, fra onsdag til lørdag. De serverer også lunsj hver dag, og har en terrasse med utsikt over hagen.

Fly til Bordeaux, besøk utestedet I.Boat.
I.Boat er et treetasjes utested på en gammel ferge i les Bassin à Flots.

W.A.N. (We Are Nothing)

Den unike mote- og interiørbutikken W.A.N. setter bærekraft i høysetet. Nesten alt er hentet lokalt eller laget av oppsirkulerte materialer. Galleriet i kjelleren stiller ut lokal kunst.

Librairie Mollat

Librairie Mollat ble grunnlagt i 1896 av Albert Mollat og er den eldste uavhengige bokhandelen i Frankrike. Den 2700 m2 store butikken selger 1,94 millioner bøker i året og drives fremdeles av familien, fem generasjoner etter.

Dock des Epices

Kokker og andre matlagingsentusiaster setter garantert pris på det velkjente krydderutsalget Dock des Epices på Rue St James, som selger over 150 sorter krydder fra hele verden i tillegg til et utvalg av uvanlige oljer og eddiker.

Brocante des Quinconces

To ganger i året, om våren og om høsten, finner loppemarkedet Quinconces sted og tiltrekker seg over 200 salgsboder med antikviteter og nips. Se gjennom utvalget, så finner du kanskje en unik skatt. En manns søppel er en annen manns skatt.

CAPC Museum for samtidskunst

Byens imponerende museum for samtidskunst ligger i et gammelt varehus fra kolonitiden og har permanente utstillinger av rundt 1300 kunstverker av 190 kunstnere, blant annet Johannes van der Beek og Gillian Wearing.

Base Sous-Marine

Kultursenteret Base Sous-Marine ligger i stemningsfulle lokaler – en enorm ubåtbase i betong fra andre verdenskrig. Her arrangeres det utstillinger, konserter og teaterforestillinger året rundt.

Darwin

Se en annen side av byen på Darwin Ecosystème, et miljøvennlig og kreativt knutepunkt i noen gamle lagerbygninger i La Bastides nedlagte militærforlegning. Ta Batclub-fergen over Garonne-elven, der du finner den økologiske restauranten Le Magasin Général, Darwin-bryggeriet, et bakeri, yogastudio, skateramper og ulike tilstelninger og coworking-kontorer.

La Cite du Vin

Bordeaux’ vinmuseum ligger i en fiffig bygning som gir assosiasjoner til skvulpende vin og de lyse steinbygningene i byen. Den permanente utstillingen inneholder 20 interaktive områder som utforsker flere aspekter ved vin, og avrundes med vinsmaking i paviljongen – som ligger i åttende etasje med panoramautsikt over Bordeaux.

Fly til Bordeaux, besøk vinmuseet.
Bordeaux’ vinmuseum ligger i en fiffig bygning som gir assosiasjoner til skvulpende vin. (Foto: Mandi Keighran)

Begivenheter

 • Bordeaux Bordeaux Fête le Fleuve (mai – annet hvert år)
 • Bordeaux Fête le Vin (juni)
 • Les Epicuriales (juni)
 • Vagabonde surfing and art festival (juni)
 • Cinésites in Summer (juni – september)
 • Les Grands Crus Musicaux Bordeaux (juli)
 • Dansons sur les Quais (juli – august)
 • Festival Reggae Sun Ska (august)
 • Médoc Marathon (september)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.