Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BIO

Fly til Bilbao Spania

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Bilbao

Fly til Bilbao

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Bilbao

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Bilbao i korte trekk

Hvorfor Bilbao?

For hvis du tror du kjenner Spania godt, kommer denne tempererte og kultiverte byen både til å overraske og begeistre deg. 

Det lokale møtestedet

Like ved elven i gamlebyen ligger Zazpikaleak eller Las Siete Calles («syv gater»), og her skjer det alltid mye. Og viktigst av alt – her får du byens beste snacks: pintxos. 

Visste du dette?

Athletico Bilbao er det eneste europeiske fotballaget som utelukkende rekrutterer baskiske spillere. 

Bok- og filmtips

Les: The Basque History of the World (Mark Kurlansky, 2000). Se: Spanish Affair (Ocho apellidos vascos) (2014), en romantisk komedie som kommenterer forskjellene mellom baskerne og andalusierne. 

Fakta

 • Befolkning: 348 574
 • Besøkende per år: 726 000 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 10 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 21 °C

Hva skjer i Bilbao?

Café Iruña

Café Iruña åpnet i 1903, og kombinasjonen av overveldende dekor og utmerket «jamon» gjør at stedet ligger hakket over de andre barene på den smale gaten på andre siden av Los Jardines de Albia. Smak på den lokale vinen «txakoli» i baren eller spis i restauranten oppe, der det serveres typisk baskisk mat. Nyt synet av de lekre mauriske flisene.

Café Bar Bilbao

For en typisk tapasbar-opplevelse anbefaler vi at du stikker innom Café Bar Bilbao. Her serverer de pintxos som er laget med kjærlighet, og du kan nyte den svale luften under søylegangene ved Plaza Nueva.

Restaurante Mina

Har du lyst til å bruke litt penger? Da bør du bruke dem på den vidunderlige smaksmenyen på Restaurante Minakokken Álvaro Garridos «drømmefabrikk» i det stilfulle San Francisco-distriktet. Ti retter av fjærlett, smaksrikt baskermat for € 69 er absolutt et kupp.

Berton Bukoi

Ikke tro at Berton Bukoi er noen vanlig turistrestaurant. Joda, du finner noe av det samme her – typisk baskisk nips på veggene – men skygg unna kalde pintxos på bardisken til fordel for solemillo (biff) eller marinert blekksprut, så merker du forskjellen.

San Sebastian

Matelskere kan ikke dra til Baskerland uten å ta turen til byen San Sebastian, en times kjøretur unna Bilbao. Her kan de som ikke har råd til å gå på Michelin-restauranter, også få mat av god kvalitet for bare noen få euro i gamlebyen.

BilboRock

Det er ikke ofte at kirker fra det syttende århundre er hedonistiske høyborger, men BilboRock har gått fra å være gudshus til å bli et moderne kunstsenter. Nå om dagen tilbyr kapellet filmer, forestillinger og live-musikk – sistnevnte med himmelsk akustikk.

Kafe Antzokia

Den ombygde kinoen Kafe Antzokia har mye av æren for at Bilbao anses som Spanias hovedsete for motkulturen. Her kan du se et lokalt mangfold av metal- og punkband. 

Cotton Club

Hvorvidt Cotton Club passer for deg, avhenger av hvor trangt du vil ha det. Romdrikkere og musikkelskere stimler sammen på dette 20-åringsstedet som sardinak (baskiske sardiner) i helgene, så det er ikke noe for folk som liker å ha dansegulvet for seg selv. Men stemningen er like livlig som det ville interiøret. 

Gorostiaga

Lokalbefolkningen – særlig eldre menn – kjennetegnes av beretene sine, som har farge alt etter hvilken region de kommer fra: svart for Bilbao, blå for San Sebastian og så videre. Prøv disse, og nesten alle andre hattetyper som finnes, på Gorostiaga, der de har laget og solgt dem i 30 år. 

Athletic Bilbao-butikken

Kjøp en sporty og ekte rød- og hvitstripet skjorte som minne om turen innom butikken til Athletic Bilbao i gamlebyen. 

La Petite Fromagerie

De store ibericoskinkene fra Salamanca som henger i taket i de fleste delikatessebutikkene i gamlebyen, ville vært en flott suvenir, hadde de bare fått plass i kofferten. Kanskje du heller skal satse på noe fra La Petite Fromagerie, som drives av en tidligere kokk med en forkjærlighet for oster fra sau og geit.

Guggenheim-museet

Guggenheim-museet har syvdoblet besøkstallet i byen siden det åpnet i 1997, og det er lett å få øye på det, med de sexy formene av sølv. Regelmessige utstillinger er ofte verdt den (litt dyre) inngangsbilletten, men det er også mye kunst du kan se gratis her. 

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes overskygges ofte av Guggenheim-museet, men det er uansett et interessant galleri, med tre permanente samlinger av lokal, moderne og klassisk kunst.

Båtturer

Få fullt overblikk over byens industrielle historie med en guidet båttur. Du kan velge mellom et timescruise langs mange av byens viktigste steder eller en totimerstur ut mot kysten.

Fly til Bilbao, besøk Guggenheim-museet
Guggenheim-museet i Bilbao.

Begivenheter:

 • Karneval (februar/mars)
 • Semana Santa (mars/april)
 • Virgen del Carmen (juli)
 • Bilbao BBK-festivalen (juli)
 • Okseløp (i San Fermin i nærheten i juli)
 • Aste Nagusia (august)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.