Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BEG

Fly til Beograd Serbia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Beograd

Fly til Beograd

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Beograd

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Velkommen til Serbia

En av de mest spennende destinasjonene i Europa! Det finnes utallige måter å bli kjent med Serbia på: dra på aktive ferier i fantastisk natur, bli kjent med et mangfold av kulturer og deres rikholdige historie, utforsk skjulte perler i et pulserende byliv, bli en del av den livlige atmosfæren på EXIT-festivalen og andre musikkfestivaler om sommeren eller opplev ektefølt gjestfrihet ute på landsbygda og sunn matkultur med serbiske spesialiteter, seil ned elven Donau og se harmonien av natur og kultur utfolde seg i og Europas største canyon.

Fly til Beograd, opplev det mangfoldige bylivet.
Beograd - byen med mangfoldige opplevelser

Beograd – kunstnerisk, sporty og avslappet

Hovedstaden Beograd byr på en avslappet atmosfære. Her kan du nyte storslåtte solnedganger ved Beograd festning og parken Kalemengdan, med en romantisk utsikt over der elven Sava slutter seg til Donau. Opplev byens kunstneriske ånd i en mengde gallerier og museer, bohemiske matopplevelser i Skadarlija, topp stemning på rundt 500 nattklubber, båtklubber og kafeer, og en mengde sporty aktiviteter på øya Ada Ciganlija.

Levende arkitekturhistorie

Serbisk arkitektur kan på mange måter sies å representere en tredimensjonal tidslinje som viser landets sosiokulturelle historie. Mellom sosialistiske murblokker finner du klostre fra middelalderen, ottomanske spir, ortodokse kirker, østerriksk-ungarske festningsverk og til og med finne enkelte bevarte bygninger i sezession, art noveau og barokk stil.

Den gjestfrie landsbygda

I kort avstand fra hovedstaden finner du en rekke gjestfrie landsbyer. Her finner du skianlegg om vinteren og turområder om sommeren, og festninger i fjellvegger og klostre gjemt blant grønn natur – en del av UNESCOs verdensarv i dag. Bruk et par dager på å utforske sagnene og tradisjonene som omkranser de stolte landsbyene i vestlige Serbia, og opplev den flotte togturen langs Šargan 8-linjen.

Uforglemmelige naturopplevelser

For den eventyrlystne kan Serbia by på uforglemmelige opplevelser i uberørte omgivelser: seiling på elva Donauen, turgåing i utfordrende fjell, rafting i heftige elvestrøk og sykkelstier som fører deg til enda flere fantastiske naturlandskap. Du finner hele fem nasjonalparker, og mer enn 30 naturparker og reservater, landskap tilslørt av urskog, besatt av høye topper og delt inn av dype juv – Serbias storslåtte natur ligger for dine føtter.

Fly til Beograd, opplev storslått natur i Serbia.
Opplev storslått natur i Serbia

Flere reisetips og mer inspirasjon

Beograd i korte trekk

Hvorfor Beograd?

Fordi Beograd på tross av sin levende kultur og historiske betydning i Europa, fortsatt, av en eller annen uforklarlig grunn, ligger utenfor allfarvei.

Det lokale møtestedet

Supermarket på Visnjićeva-gaten er en av Beograds mange «design»-barer med restaurant, kunstgalleri, tatoveringssalong, og er et yndet sted for hipsterne.

Visste du dette?

Byen har fortsatt ruiner etter NATO-bombingen i 1999, som en sterk påminnelse om noe som altså hendte for ikke så veldig lenge siden.

Bok- og filmtips

Les: The Druze of Belgrade (Rabee Jaber, 2011) og Designing Tito's Capital (Brigitte Le Normand, 2014). Se: thrilleren The November Man (2014), med Pierce Brosnan i hovedrollen, ble filmet i byen. 

Fakta

 • Befolkning: 1,7 millioner
 • Besøkstall per år: 720 000 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 2 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 22 °C

Hva skjer i Beograd?

Tri Šešira

Dersom du har lyst på tradisjonell serbisk mat, tar du turen ned Skadarska, den gamle brosteinsgaten som en gang var hjertet av bohemens Beograd, og stikker innom Tri Šešira, der du får grillet kjøtt, fisk eller røkt kjøttpølse i tillegg til folkemusikk i regionens «starogradska»-stil.

Square Nine

Det luksuriøse hotellet Square Nine som har utsikt over Beograds fine studenttorg, er et av byens mest elegante spisesteder. Restauranten serverer oppfinnsomme – men ikke overkompliserte – moderne europeiske retter, og vinkartet er så omfattende at det tar evigheter å lese gjennom det.

Comunale

Har du lyst på italiensk kvalitet i særklasse, foreslår vi Comunale, der gjestene sitter ved store langbord. Det futuristiske og minimalistiske designet, den elegante, ensfargede paletten og beliggenheten (på bredden av Sava, som møter Donau i Beograd) gjør dette til et populært sted.

Fly til Beograd, spis på Tri Šešira
Trå brosteinene nedover Skadarska og stikk innom Tri Šešira.

KC Grad

For noen få tiår siden var det helt utenkelig, men nå om dagen hevder Beograd seg i toppen av europeiske land når det kommer til uteliv. Det er KC Grad, det ultrakule kultursenteret, som har gått i bresjen for utviklingen. På de fem årene som er gått siden det åpnet, har det fått ord på seg for å ha en spennende og eklektisk blanding av house, jazz og folk i tillegg til regelmessige kunstinstallasjoner.

Mikser House

Mikser House er kafé og kunstgalleri på dagtid og bar og musikkhall på kveldstid, og ligger i et gammelt lagerbygg. Stedet er et symbol på fornyelsen av byens Savamala-distrikt. Det bringer en liten bit av Berlin til den serbiske hovedstaden.

Klub 20/44

Det best kjente av Beograds dance-steder med undergrunnspreg er Klub 20/44, som ligger i en fortøyd båt på elven Sava. Den er både sexy og loslitt, med paljettgardiner og røde lys. Her kan du forvente deg minimal techno og Leftfield-disko.

Ventil

Den travle baren Ventil i Dorćol-distriktet er en klassiker i Beograd. Det betyr at de spiller god musikk, har veldig godt øl, et vennlig klientell og serbisk snacks

Fly til Beograd, besøk KC Grad
KC Grad, Beograds ultrakule kultursenter.

Ušće Shopping Center

Ušće Shopping Center er det største kjøpesenteret i Serbia med over 140 high-street-butikker i tillegg til en kino med elleve saler og bowlingbane for barn, samt et kasino for mor og far. 

Knez Mihailova

Knez Mihailova er et av de eldste, fineste og mest populære områdene i byen; det er også det største utendørs handlearealet med alle de store high-street-kjedene du forventer å finne i en europeisk hovedstad. 

Belgrade Design District

Belgrade Design District var et nedlagt kjøpesenter og er enda et eksempel på hvordan den serbiske hovedstaden har bygget seg opp igjen. Her får du tak i klær, smykker og interiørartikler som er unike for byen.

Leila

Leila er kafébar, bokhandel og innimellom kunstgalleri, og en av Beograds flerbrukssteder der det er flott å slappe litt av.

Fly til Beograd, gjør shoppingen i Knez Mihailova
Knez Mihailova, det største utendørs shoppingområdet i Beograd.

Nikola Tesla Museum

Nikola Tesla Museum er tilegnet Beograds store sønn og gir en interaktiv innføring i livet og arbeidet til den nyskapende elektroingeniøren og futuristen. 

Museum of Yugoslav History

Museum of Yugoslav History forteller historien om den tidligere sosialistrepublikken. Lederen, Josip Broz Tito, ligger begravet i blomsterhagen utenfor. 

Tur i åpen bus fra Nikola Pašić-torget

Kanskje du vil kjøre buss uten tak fra Nikola Pašić-torget, som tar deg med forbi St. Sava-kirken, Republic-torget og Studenttorget. 

Tito’s Blue Train

Togentusiaster, historieinteresserte og andre nysgjerrige kan ta turen fra Beograd til Bar, en havneby i Montenegro, med Tito’s Blue Train, som er den gamle lederens elegante privattog.

Beograd fort

Beograd fort ligger der elvene Sava og Donau møtes og består av det gamle fortet og den vakre Kalemegdan-parken. Her får du god utsikt og et innblikk i Serbias blodige militærhistorie, og det er byens mest populære landemerke blant både turister og lokalbefolkningen. 

Fly til Beograd, gå en tur i Kalemegdan-parken
Kalemegdan-parken ved Beograd fort.

Begivenheter:

 • FEST Film Festival (februar–mars)
 • Exit Festival (juli)
 • Belgrade Summer Festival BELEF (juli–august)
 • Belgrade Beer Fest (august)
 • Belgrade International Theatre Festival (september)
 • BEMUS Music Festival (oktober)
 • Belgrade Book Fair (november)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.