Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BCN

Fly til Barcelona Spania

Barcelona i korte trekk

Hvorfor Barcelona?

Bygningene til den berømte arkitekten Antoni Gaudí, mat inspirert av superkokken Ferran Adrià og strender ved Middelhavet.

Det lokale møtestedet

Born barrio er en sjarmerende gammel bydel uten de store folkemengdene, og en av de vakreste kirkene i byen, Santa Maria del Mar, ligger her. Her finner du også noen av de beste barene og moteforretningene i byen.

Visste du dette?

I Barcelonas gavebutikker får du kjøpt «caganers»: små figurer, ofte av kjendiser, som sitter på huk med buksene nede. Disse blir gjemt i juleutstillinger for å representere Guds mer jordiske side.

Boktips

Vindens skygge (Carlos Ruiz Zafón, 2001)

Fakta

 • Befolkning 1,6 millioner
 • Besøkende per år 9 millioner (forhåndstall 2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar 8,9 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august 23,7 °C

 


Hva skjer i Barcelona?

Tickets

På den festlig innredede baren og restauranten Tickets i Poble Sec barrio er kelnerne kledd i staselige uniformer. Marshmallow-markene med smak av pasjonsfrukt serveres på et potteplanteblad og lager en herlig slurpelyd.

Bodega 1900

Rett over veien ligger den klassiske vermouth-baren Bodega 1900. «Olivenene» her er egentlig gelatinkuler av olivensaft – en eksplosjon av en smaksopplevelse. Både Tickets og Bodega 1900 er skapt av de tidligere El Bulli-kokkene Ferran og Albert Adrià.

Caelum

Caelum bakeri og konditori i Det gotiske kvarter serverer et guddommelig utvalg av syltetøy, kaker, kjeks og hjemmelagde stearinlys. Nedenunder ligger det en kjellerkafé, i byens gamle jødiske bad. Her hersker en forførende, gotisk atmosfære, med bueganger og bord med levende lys.

Pudding

Med lampeskjermer som ser ut som rød-og-hvitflekkede fluesopper og et stort utvalg av bøker og leker ser det ut som kafeen Pudding i Eixample er beregnet på barn. Tanken er at dersom barna er glade, blir de voksne det også, mens de sitter og koser seg med deilig gulrotkake eller ostemuffins.

Torre de Alta Mar

76 meter over havet, i toppen av et tårn som er en del av taubanen opp til Montjuïc, ligger restauranten Torre de Alta Mar med byens beste utsikt. På den ene siden ser man Det gotiske kvarter, og på den andre skuer man utover havet. Den luksuriøse sildekaviaren med druevinaigrette er like forlokkende som utsikten.

Dry Martini

Med en innredning i eik og skinn er Dry Martini i Eixample nesten som en engelsk gentlemans club. Den formelle atmosfæren passer perfekt til denne tørre drinken. Overraskende nok er eieren, Javier de las Muelas, også en ivrig tilhenger av sangria. Han påstår at drinken kan være mye mer enn klissent ferieskvip, bare man bruker de riktige ingrediensene.

Bharma

På veggen utenfor Bharma i Poble Nou, henger den glødende, åttekantede logoen fra TV-serien «Lost». Det passer bra, for dette er en bar som tiltrekker seg «frikis», som er spansk for «geeks». De viser klassiske sci-fi-filmer og serier, for eksempel «Star Wars»-episoder og moderne serier som «Game of Thrones».
93 Carrer de Pere IV, tel: +34 606 028 578

Fly til Barcelona, ta en cocktail på Dry Martini
Dry Martini i Eixample, Barcelona

Casa Battlo

Hvis du har sett den vakre Sagrada Familia-katedralen, gir Casa Battlo deg muligheten til å se arkitekten Gaudí boltre seg med bueganger og kurver og fargerike vinduer i en mer menneskelig skala. Huset er tegnet til en vanlig familie og kombinerer fantasi og praktiske løsninger for å skape et perfekt hjem.

Palau de la Música

Hvis du vil se Palau de la Música, har vi et godt råd til deg: Det kan være billigere å gå på konsert i denne storslagne, gullforgylte konsertsalen (€ 10 og oppover) enn å betale for en omvisning for å se arkitekt Lluís Domènech i Montaners flotte, modernistiske interiør (en omvisning koster € 18).

Magic Fountain

Da Den magiske fontenen ble oppført på 20-tallet, må den ha sett helt utrolig ut, der den sprutet 2600 liter vann per sekund i takt med klassisk musikk. Den er fortsatt et imponerende syn den dag i dag.

Fundació Joan Miró

Ta taubanen opp til Montjuïc Park og nyt utsikten av Barcelona, som blir som et abstrakt maleri langt der nede. På toppen ligger Fundació Joan Miró. Dette museet er tilegnet Joan Miró, byens mest berømte kunstner på nittenhundretallet, og fortoner seg som en fredelig oase etter en tur innom det populære Picasso-museet.

Augustus tempel

Det gotiske kvarter har ikke så mange hemmeligheter å by på. Men gå inn på gårdsplassen utenfor denne middelalderlignende bygningen, så finner du ni meter høye søyler fra Romerriket: restene etter Augustus’ tempel.

Begivenheter

 • Reyes Magos (5. januar) – verdens største tre konger-parade.
 • Karneval (februar)
 • Festa de Sant Medir – Godterifestival (mars)
 • Sankt Jørgens dag – blomster og bøker gis også i gave for å markere Cervantes og Shakespeares død (april)
 • Fiesta del Barrio (juni–august)
 • Catalonias nasjonaldag (11. september)
 • La Mercè – Barcelonas største fiesta (september)
 • Nyttårsaften (desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.