Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

ATH

Fly til Athen Hellas

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Athen

Fly til Athen

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Athen

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Athen i korte trekk

Hvorfor Athen?

Fordi dette er en fascinerende og givende tid å besøke Hellas på, og fordi hovedstaden kommer til å overraske deg.

Det lokale møtestedet

Exharchia er Athens bohemkvarter, så her finner du intellektuelle, radikalere, filosofer, poeter og kunstnere – og noen av byens beste barer, kafeer og restauranter.

Visste du dette?

I Athen finner du litt av Europas beste gatekunst: Dra til Metaxourgio-strøket og se opplev kunstverkene selv.

Boktips

Handlingen utspiller seg kanskje ikke på de greske øyer, men Kaptein Corellis mandolin (Louis de Bernières, 1994) gir et godt innblikk i den greske kulturen.

Fakta

 • Befolkning: 3,8 millioner
 • Besøkstall per år: 4 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 10 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 29 °C

Hva skjer i Athen?

I Kriti

Mange athenere påstår at den beste maten i Hellas kommer fra øya Kreta, og mange mener at den beste kretiske restauranten er I Kriti, et vennlig, familiedrevet spisested i et lite glamorøst kjøpesenter i nærheten av Kanigos-torget. Maten er eksepsjonell – ikke gå glipp av marathopita (fennikelpai), røkt svinekjøtt eller hvitløkssnegler. 

Oxo Nou

Oxo Nou er et annet supert kretisk spisested som tilbyr nydelig meze og sterk raki et steinkast unna Exarchia-torget

Paradosiako

For gresk mat av høy kvalitet i hjertet av Plaka, et område med mange turistfeller, anbefaler vi Paradosiako. Menyen på tavernaen endres daglig, alt etter hva slags sjømat som er tilgjengelig. 

Cafe Avissinia

Når det er fint vær, er takterrassen på Cafe Avissinia uslåelig, ikke bare på grunn utsikten over Akropolis, men også på grunn av den enkle, elegante maten og det flotte vinkartet. Du finner den på 7 Kinetou St, ta av fra Adrianou. 

O Thanasis

Souvlaki er Hellas’ svar på Tyrkias döner eller Libanons shawarm, og det beste stedet å spise slik fastfood er på O Thanasis, like ved det nordøstlige hjørnet av Monastiraki-torget. Velg grillet lam, kylling eller svin og nyt det innpakket i brød med løk og tomat.

Tailor Made

Det er litt dyrt, men vi tror at kaffen på Tailor Made, som er både kafé og brenneri, er den beste i byen.

Galaxy Bar

Tiden står stille på Galaxy Bar (som ikke må forveksles med Hilton-baren med samme navn), der den erfarne bartenderen Yannis Alabanos har laget perfekte martinier i årtier. Her er det flust med skribenter, journalister, kunstnere og eventyrlystne turister – du møter sikkert noen interessante folk her. Baren ligger i bykjernen, gjemt inne i en innebygd bygate på 10 Stadiou, mellom Amerikis og Omirou. 

AN Club

Athen har et levende musikkmiljø. På AN Club, byens eldste live-musikk-sted, får du god rock, punk og metal; Death Disco er et bra sted hvis du vil se nye, lovende band; og Fuzz Club er populær blant internasjonale band på turné.

Heteroclito

Hvis du vil smake landets beste viner, setter du deg i baren på Heteroclito, som spesialiserer seg på greske druevarianter. De ansatte er ordentlige vinkjennere og guider deg mer enn gjerne gjennom det ene glasset etter det andre av kvalitetsvin fra Hellas. Hvis du foretrekker øl, foreslår vi Barley Cargo, byens første bar som spesialiserer seg på greske mikrobryggerier. Smak på de gode Septem-ølene.

Varvakios Agora

Er det matvarer du er ute etter, må du dra til Varvakios Agora (sentralmarkedet). Her får du kjøpt lokale oliven, oster, urter, pølser og vin.

Dido

Dido, en stilfull butikk på Metropolis-torget, finner du ting laget av Athens toppdesignere.

Monastiraki loppemarked

Du finner nesten hva det skal være – smykker, antikviteter, gamle bøker, møbler, mynter og andre merkelige ting – på det litt underfundige Monastiraki-loppemarkedet. Husk å dra innom Pantopolion, en herlig butikk som spesialiserer seg på gresk olivenolje, honning, vin, øl og syltetøy av god kvalitet. 

Akropolis

Er man i Athen, må man nesten gå opp til Akropolis, den eldgamle festningen som inneholder restene av flere bygg, blant annet Partenon-tempelet. Selv om deler av strukturen er skjult på grunn av pågående oppussingsprosjekter, er det vanskelig å unngå å bli imponert av evnene til oldtidens grekere. Hvis du vil se flere oldtidsmonumenter, får du panoramautsikt fra Philopappos-monumentet, et storartet mausoleum på en ås sydvest for Akropolis.

Onassis Cultural Centre

Det foregår alltid mye på Onassis Cultural Centre på Sungrou Avenue, der du finner teater, dans og musikk. Du får god utsikt over Akropolis fra restauranten på toppen.

Allou Fun Park

Hvis du vil at barna skal få løpt av seg litt energi, setter du kursen mot Allou Fun Park, der en dagsbillett gir deg tilgang til karuseller som får magen til å ta salto.

Fly til Athen, besøk Akropolis
Turen til Athen blir ikke komplett hvis du ikke besøker Akropolis.

Begivenheter:

 • Plisskën Rock Festival (juni)
 • Athens & Epidaurus Festival – teater, musikk og dans (august)
 • Athens International Film Festival (september)
 • Athens Marathon (november)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.