Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

AYT

Fly til Antalya Tyrkia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Antalya

Fly til Antalya

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Antalya

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Antalya i korte trekk

Hvorfor Antalya?

Fordi Antalya er en kombinasjon av en fin, ofte pittoresk historie som går helt tilbake til 133 f.Kr., og nydelige sandstrender.

Det lokale møtestedet

Den lille, sentrale gamlebyen (Kaleiçi på folkemunne) er et vakkert, fredet distrikt med mange romerske oldtidsbygninger.

Visste du dette?

Gamle St. Nikolas – også kjent som Santa Claus og julenissen – ble født i Antalya.

Filmtips

Den tyrkiske kultkomedien G.O.R.A fra 2004 starter med en scene i en teppebutikk i Antalya.

Fakta

 • Befolkning: 1 070 000
 • Besøkende per år: 12,5 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 14°C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 28 °C

Hva skjer i Antalya?

Ekol Gurme

Ingenting slår en typisk tyrkisk frokost med bord som bugner av flere retter enn du greier å telle. I helgene går lokalbefolkningen til Ekol Gurme, en familiedrevet delikatesseforretning som er kjent for sitt imponerende utvalg. Smak på menemen (tyrkisk eggerøre med paprika), kaymak (tykk fløte) og det store utvalget av hjemmelaget syltetøy. 

Galenus Farm

Galenus Farm drives av en japansk kokk som er lidenskapelig interessert i romersk matkunst (helt sant), og her får du retter som er inspirert av smaker og teknikker som var vanlige for to tusen år siden. Prøv unike retter som Galenus kofte, som er kjøttboller av garum (en slags sardinpasta som var populær i romertiden), samt tyrkisk ost og nøtter. 

7 Mehmet

Elegante 7 Mehmet har vært åpen i over seksti år og ble startet av bestefaren til eieren Mehmet Akdag. På en vakker, varm kveld kan du sette deg i den store hagen med utsikt mot havet og nyte meze, grillet fisk og lam. 

Seraser

Seraser er en veldig fin restaurant i Antalya, der eventyrlystne matelskere kan bestille uvanlige retter i romantiske omgivelser. Be om et bord på den vakre, bougainvillea-dekkede terrassen og bestill blekksprutcarpaccio med kaviar og ingefær, eller and med lime- og pæremousse. 

Fly til Antalya, spis på Seraser
Seraser frister med uvanlige retter i romantiske omgivelser.

Çiçek Pasajı

Vrikk på hoftene og tramp i bakken på Çiçek Pasajı, en liten, tradisjonell live-musikk-bar som er populær blant lokalbefolkningen, der tyrkiske folkegrupper spiller nesten hver kveld. 

Inferno Club

Russerne elsker av en eller annen grunn foam parties. På sommerstid kommer det en hel del rike russere til byen, og de går på Inferno Club, som er den mest kjente i området med berømte tyrkiske DJ-er, som for eksempel DJ Meg. 

Filika café

Filikacafé i en sidegate i gamlebyen har en avslappet retro-stemning med sort-hvitt-bilder av tyrkiske rockestjerner på veggene og et og annet live-band som spiller tyrkisk rock, og en hel haug med lokale hipstere i baren. 

Terra City

Terra Citys glatte, grå fasade og blanke glassflater står kanskje ikke så godt til byens ottomanske og romerske arkitektur, men den er populær allikevel, for den huser mer enn 150 forskjellige internasjonale butikker, 30 restauranter og et veldig behagelig klimaanlegg. 

Dokumacı Halı

Det er en klisjé, men finnes det en bedre suvenir enn et tradisjonelt tyrkisk teppe? Det er mange butikker i gamlebyen, men vi foretrekker Dokumacı Halı, med tepper og pledd i mange farger, mønster og stoffer.

Bazaar

Antalyas bazaar er ikke like velorganisert (eller like stor) som Istanbuls berømte marked, men det er fortsatt et virvar av farger, teksturer, dufter og støy her. Dra til Kazim Ozalp Caddesi, en gate der du får kjøpt smykker, tekstiler, uvanlige tyrkiske frukter som for eksempel alıç (en type hagtorn) og selvfølgelig Turkish delight.

Hadrians port

Hadrians port er en av de mest storslåtte arkitektoniske severdighetene i Antalya. Den ligger fortsatt i porten til gamlebyen og ble bygget i 130 e.Kr, til ære for den romerske keiserens besøk i den gamle lykiske byen. Søylene er laget av hvit marmor, og på hver side av porten står det to digre tårn.

Arkeologisk museum

For å få et glimt av regionens fascinerende fortid, tar du turen til Antalyas arkeologiske museum, et av de viktigste museene i Tyrkia, med velorganiserte utstillinger fra steinalderen, bronsealderen og det bysantinske rike. Den flotteste samlingen er Elmali-skattene: nesten to tusen glitrende lykiske gullmynter som ble stjålet i 1984, men returnert femten år senere.

Antalya Rafting

Antalya har et utall av strender med blått flagg (for eksempel den vakre Lara-stranden, der det arrangeres en sandskulpturfestival fra juni til oktober), men kanskje du er litt mer eventyrlysten. Da foreslår vi rafting i Köprülü Canyon. Antalya Rafting tar € 25 per person inklusive transfer, lunsj, alt utstyr og forsikring for en seks timer lang tur gjennom stryk og under vakre romerske steinbroer. 

Begivenheter:

 • Efes Blues and Jazz Festival (mars/april
 • Antalya Sunsplash Festival (juni)
 • Aspendos Opera and Ballet Festival (september)
 • Antalya Golden Orange Film Festival (september/oktober)
 • International Piano Festival (oktober)
 • St Nikolaus dag (han var jo tross alt herfra; desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.