Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

AMS

Amsterdam Nederland

Amsterdam i korte trekk

Hvorfor Amsterdam?

Fordi byen som er beryktet for sine coffee shops og Red Light-distriktet er blitt et mekka for hipt design – uten å ha mistet frisinnetheten.

Det lokale møtestedet

De Hallen, et ombygd trikkeskur fra det 19. århundre som ligger i det trendy Oud West-distriktet. Det er nå et hotell med motebutikker, kule barer og restauranter.

Visste du dette?

Amsterdam har en egen folkevalgt nattborgermester, som fungerer som mellommann mellom nattelivsbransjen og politimyndighetene.

Boktips

The Light of Amsterdam: A Novel (David Park, 2012)

Fakta

 • Befolkning: 780 000
 • Besøkende per år: 7 millioner (2012)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 7 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 17 °C

Hva skjer i Amsterdam?

Happyhappyjoyjoy

Kokken Jasper Julius har skapt en ode til backpackertida med sin pan-asiatiske restaurant Happyhappyjoyjoy. Det lokale designbyrået Concrete har tryllet fram et interiør som minner om Bangkoks markedsboder, og blåskjell i XO-saus er Jaspers kjærlighetserklæring til Hong Kongs kokkekunst. 

Quartier Putain

Like ved Oudekerksplein, der Amsterdams eldste kirke ligger, finner du Quartier Putain, en kafé med eget plateselskap for hiphop. (Dette er bare ett eksempel på hvor trendy Red Light-distriktet er blitt.) Som det franske navnet antyder, ligger Quartier Putain i et gammel bordell. Ikke langt unna ligger Red Light Radio, som kringkaster bak et neonbelyst vindu.

Tunes Bar

Eksklusive G&Ts med oppsiktsvekkende ingredienser (en lakrisstang, for eksempel) er blitt et viktig innslag i Amsterdams blomstrende barliv. Tunes Bar, som ligger i luksushotellet Conservatorium, er stolte av å ha startet farsotten. Ta deg tid til å utforske resten av den historiske bygningen, som ble ombygd av stjernearkitekten Piero Lissoni for noen år siden. I dette rikmannsstrøket passer det kanskje bra at dette en gang var en bank.

Tolhuistuin

Tolhuistuin ligger ved en gammel tollbod, og er en luftig nattklubb i distrikt Noord (en kort, gratis fergetur fra baksiden av Centraal Station). Siden Amsterdam er en av de tettest befolkede byene i Europa, er det sjelden du finner nattklubber som er åpne hele natten, på grunn av støyen, men THT ligger såpass isolert til at festen nesten aldri stopper.

Fly til Amsterdam, besøk Tunes Bar
Tunes Bar i luksushotellet Conservatorium

Ace&Tate

Ace&Tate er et av mange uavhengige, etiske motemerker som er lansert av ufattelig vakre, unge amsterdammere. De produserer robuste og lekre briller og solbriller, flesteparten til under € 100. Den nyåpnede flaggskipbutikken finner du i det vakre Negen Straatjes («Ni gater»)-distriktet, der vintagebutikkene ligger vegg-i-vegg med elegante kafeer.

Moooi

Moderne nederlandsk design er verdensberømt for sin humoristiske stil og smarte enkelhet. Marcel Wanders (fra merket Moooi) er så berømt at han er blitt kalt «Lady Gaga av nederlandsk design». Det kan bli vanskelig å få med seg hjem en hestelampe i full størrelse, men du kan i alle fall kose deg med kaffe og en «bitterbal» (en slags kjøttbolle) på hotellet hans, Andaz Amsterdam, som ligger i nærheten.

Fly til Amsterdam, shop på Ace&Tate.
Ace&Tate i Amsterdam / Foto: Jordi Huisman

Stedelijk

Da planene for et enormt, hvitt tilbygg ved Amsterdams moderne kunstmuseum, Stedelijk, ble lagt fram for noen år siden, var det mange som hevet øyenbrynene. I dag er det vanskelig å forestille seg Rijksmuseum og Van Gogh-museet uten avant-garde-naboen, som ikke overraskende har fått tilnavnet «Badekaret». Den innovative, nye direktøren Beatrix Ruf er en forkjemper for videokunst og har fra tid til annen overlatt museets sosiale medie-kontoer til ulike kunstnere.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder (bokstavelig talt «Vår Herre på loftet») er et utsøkt kanalhus fra 1600-tallet, som ligger midt i Red Light-distriktet og har en hemmelig katolsk kirke på loftet. Den stammer fra en tid da Amsterdam var reisemål for religiøse flyktninger og er et symbol på byens nøkterne toleranse.

Fly til Amsterdam, besøk Stedelijk
Stedelijk i Amsterdam

Se opp for:

  • Grauzone-festivalen (januar)
  • Kinesisk nyttår (februar)
  • CineDans (mars)
  • Vårsnøfestivalen (april)
  • World Press Photo (mai)
  • Holland-festivalen (juni)
  • Amsterdam Gay Pride (juli/august)
  • Unseen Photo Fair (september)
  • Amsterdam Dance Event (oktober)
  • International Documentary Film Festival Amsterdam (november)
  • Amsterdam Light Festival (desember/januar)

 

Fly med Norwegian

Få en komfortabel flytur til en lav pris

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.