Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

ALC

Fly til Alicante Spania

Alicante i korte trekk

Hvorfor Alicante?

Fordi det ikke bare er porten til Costa Blanca: Alicante er en vakker gammel by med en levende, moderne sjel.

Det lokale møtestedet

Calle de Explanada. Ta deg en kaffe og turrón (nougat) sammen med lokalbefolkningen på havnepromenaden.

Visste du dette?

På rismarkene i nærheten produseres det utrolige 115 000 tonn ris hvert år, og det er derfor noen av regionens beste retter (arroz negro og paella) er laget av ris.

Filmtips

Deler av Driving Aphrodite (2009), med Nia Vardalos i hovedrollen, og The Cold Light of Day (2012) med Bruce Willis, ble filmet i Alicante.

Fakta

 • Befolkning: 335 000
 • Besøkende per år: 5,5 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 14 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 25 °C

Hva skjer i Alicante?

Nou Manolin

Kokken Ferran Adrià sier at yndlingsrestauranten hans er den rustikke og enkle tavernaen Nou Manolin i sentrum av Alicante, for her får du nydelig tapas. Sett deg på en stol i den travle baren med masse fat fulle av østers og gambas på is, og velg blant 50 forskjellige tapasretter. 

Fly til Alicante, spis på Nou Manolin
Nou Manolin i sentrum av Alicante.

Café Opera

Søte Café Opera er fiksert på klassisk musikk og har instrumenter på veggen og menyer som ser ut som platecover, og de kaller alle de salat-baserte signaturrettene (med reker, kyllinglever, carpaccio osv.) opp etter kjente operakomponister. Det er flott å ta frokostkaffen her også, for de åpner klokken 10.00. Stengt på mandager. 

Restaurant Nuevo

Like utenfor Benidorm ligger Restaurant Nuevo, et av de mest spektakulære spisestedene i området. Restauranten er inspirert av Alhambra i Granada, som står på verdensarvlisten, og har fire ulike områder rundt en maurisk terrasse, med fontener, en vakker hage, løvestatuer og funklende lys.

La Taberna del Gourmet

La Taberna del Gourmet er et avslappet spisested i hjertet av gamlebyen der alt handler om tapas, med skinker i taket og lekre utstillinger av sjømat på is. Tapas koster fra € 5 per rett, og et glass med Rioja passer ypperlig til.

Nic

Stikk innom Nic, der en beskjeden G&T blir rene kunstverket. Drinken serveres i enorme glass med isbiter på størrelse med knyttnever, og du kan bestille gin-tonic med fruktsmak eller andre forfriskende herligheter.

La Mision

Ikke tenk på å dra på La Mision, en av Alicantes beste nattklubber, før etter midnatt – med mindre du vil ha dansegulvet helt for deg selv. Nattklubben ligger midt i gamlebyen, og her kan du nippe til cocktails mikset av eksperter og danse helt til frokost.

Tablao los Lunares

Hurtig gitarspill, klapping, brusende skjørt og en hel del tramping – finnes det noe mer lidenskapelig og hjerteskjærende enn flamenco? Tablao los Lunares er en av de få autentiske flamencobarene i Alicante. 

Mercado Central

Mercado Central, markedet i sentrum av byen, er åpent hver dag unntatt søndag. Inne i et grandiost modernistisk bygg ligger et matens tempel, med alt fra ferske, knappelignende oliven og oster i femti nyanser av beige til lekre bakverk og gode skinker. 

Torreblanca

En av verdens beste dessertkokker, Paco Torreblanca, er så flink at selv kongefamilien bestiller hos ham. I 2004 ble han bedt om å bake en kake til prins Felipe og prinsesse Letitias bryllup. Ikke-kongelige kan få en smakebit av kreasjonene hans på en av hans elegante og minimalistiske butikker (i Alicante, Elba og Valencia), der du får en konfekteske for bare € 4.

El Corte Ingles

De mest kresne i Alicante handler på det moderne varehuset El Corte Ingles på østkanten av den travle handlegaten Avenida Masionnave. Her finner du litt sjeldne designere som Tintoretto og Indi & Cold. 

Terra Mitica

Fornøyelsesparken Terra Mitica i Benidorm er full av nervepirrende karuseller, som for eksempel SynKope, et gigantisk hjul som spinner rundt i 90 km/t, 35 meter over bakken. 

Castillo de Santa Barbara

Vil du ha fantastisk utsikt over byen, setter du kursen opp mot Castillo de Santa Barbara, et ruvende slott fra det 16. århundre. Det er varmt å gå opp dit på sommerstid, men du kan alltids ta den futuristiske heisen, som du kommer til gjennom gangveien på andre siden av Playa del Postiguet. På klare dager ser du de høye hotellene i Benidorm.

MACA

MACA, Alicantes flotte samtidskunstmuseum, huser en av de beste utstillingene av moderne kunst i Spania. Inne i det vakre barokk-varehuset finner du alle de store navnene fra det tjuende århundre, som for eksempel Dali, Miro, Picasso og mange andre. 

Basilica de Santa Maria

Basilica de Santa Maria fra det 15. århundre er virkelig storartet. Den er bygget på grunnvollene til en gammel moské. Det er gratis å se seg rundt – eller kanskje du vil overvære en gudstjeneste.

Begivenheter

 • Helligtrekongersdag (januar)
 • Alicante Carnival (februar)
 • Burial of the sardine (ferbruar/mars)
 • Semana Santa (påskefeiring) (mars/april)
 • Los Hogueras de San Juan Festival (juni)
 • Jazz Festival (august)

Fly med Norwegian

Få en komfortabel flytur til en lav pris

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.