Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

FAO

Fly til Faro, Algarve Portugal

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Faro/Algarve

Fly til Faro/Algarve

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Faro/Algarve

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Faro og Algarve i korte trekk

Hvorfor Faro?

I tillegg til en stemningsfull gamleby, et begrenset, men livlig, uteliv og et bredt utvalg av restauranter som serverer fersk sjømat, kan Faro skryte av mil etter mil med laguner, øyer og strender.

Det lokale møtestedet

Det er fint å utforske brosteinsgatene i gamlebyen på dagtid, og på kveldstid er dette det beste stedet å spise ute eller ta seg en drink, for da hersker det en livlig atmosfære her.

Visste du dette?

Den portugisiske vannhunden stammer fra Faro. En av dem, ved navn Bo, befinner seg nå i Det hvite hus sammen med president Barack Obama og familien hans.

Bok- og filmtips

Les: The Portuguese: The Land and Its People (Marion Kaplan, 1991). Se: The Right Juice (2014), en uavhengig film som ble regissert av Kristjan Knigge og vakte oppsikt i festivalverdenen.

Fakta

 • Befolkning: 50 000
 • Besøkende per år (Algarve): 7 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 12 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 24 °C

Hva skjer i Faro?

Ria Formosa

Det er lett å bare gå rett forbi den litt uinspirerende bygningen der Hotel Faro ligger, men hvis du går inn og opp på taket, finner du Ria Formosa Restaurant. Den ligger i fjerde etasje og har flott utsikt over både gamlebyen og havet, og på terrassebaren kan du nyte solnedgangen mens du nipper til en cocktail

Aqui del Rei

Kos deg med live Fado-musikk og autentiske portugisiske og angolanske retter, blant annet en veldig god fiskestuing, på koselige, avslappede Aqui del Rei. Pass på at du kommer tidlig nok til å få et bord ute. 

Faz Gostos

Faros fineste restaurant, Faz Gostos, drives av Duval Pestana, som er i ferd med bli kjendiskokk i Portugal. Vær forberedt på å bli imponert, for han bruker tradisjonelle ingredienser på nye, overraskende måter.

Praça på Vale do Lobo

For et avslappende, barnevennlig måltid foreslår vi en av restaurantene og barene på Praça, i strandkanten på Vale do Lobo-resorten, 15 minutters kjøretur fra Faro. Om sommeren tilbyr de live-musikk om kvelden, og du kan velge mellom flere restauranter, som for eksempel serverer kinesisk mat, meksikansk mat og pizza, samt et bra biffhus.

Bar Columbus

Bar Columbus er Faros beste cocktailbar, og den er åpen til kl. 4.00 og tiltrekker seg et hipt klientell av lokale folk og turister. Baren ligger i en 600 år gammel bygning og er minst like interessant som de besøkende. Etter hvert kan du følge etter de andre ut på torget utenfor.

Fly to Faro, visit Bar Columbus.
Bar Columbus, Faro's premier cocktail bar

Taberna da Sé

Den livlige tavernaen Taberna da Sé ligger i gamlebyen, og har en uteservering som er spesielt forlokkende på varme kvelder. 

O Castelo

O Castelo er en bar/nattklubb med flott utsikt over Ria Formosa-lagunen som ofte har dance nights, og som tiltrekker seg et ungt klientell. 

Dux

Dux blir det liv først rundt midnatt. Etter klokken 2.00 tar det litt av, når en blanding av studenter og turister slår seg løs på dansegulvet.  

Rua Conselheiro Bivar og Rua Infante Dom Henrique

Rua Conselheiro Bivar og Rua Infante Dom Henrique danner rammen rundt utelivet i gamlebyen, og her finner du et stort utvalg av barer og klubber – særlig på torsdag, som er studentkvelden.

Vila Adentro

På den lille dagligvarebutikken Vila Adentro får du regionale spesialiteter som olivenolje, mandler, syltetøy, kaker og hjemmelaget godteri, og etterpå kan du ta en kaffe eller en matbit i restauranten med de pene, tradisjonelle flisveggene. 

Loppemarked

Gjør et kupp hver første og tredje søndag i måneden på loppemarkedet i Faro, som finner sted fra 7.30–14.00 på Estadio Algarves parkeringsplass. Det ligger omlag 8 km nord for Faro, men det går tog dit.

Rui Garrafeira

Rui Garrafeira er en av de beste vinbutikkene i Faro, og her finner du vin, portvin og Amarguinha, en lokal mandel-aperitiff. 

Fly to Faro, visit Vila Adentro.
Regional specialities at Vila Adentro

Gamlebyen

Nyt en spasertur langs brosteinsgatene som slynger seg gjennom Faros stemningsfulle gamleby. Innenfor middelaldermurene ligger det mange barer, butikker og fredelige, skyggefulle torg.

Fly til Faro, besøk gamlebyen
Gamlebyen i Faro

Ria Formosa nasjonalpark

Ria Formosa nasjonalpark, en stor og vakker saltvannspark med øde øyer og lange sandstrender, passer fint til en dagstur. Ta en båttur eller lei kajakk og utforsk området. 

Det arkeologiske museet

Det stemningsfulle arkeologiske museet ligger i et kloster fra det 16. århundre, og her har de engelsktalende guider som kan fortelle om de ulike gjenstandene. Den mest imponerende er en tre meter lang romersk mosaikk med et portrett av Neptun.

Milreu-ruinene

I romertiden var Milreu-ruinene et luksuriøst herskapshus, og i dag kan du fortsatt se gårdshusene, et tempel og badekomplekset med flere av de originale rommene intakt, samt godt bevarte mosaikker.

Begivenheter:

 • Frigjøringsdagen (25 april)
 • Festa da Ria Formosa (slutten av juli – begynnelsen av august)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.