Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

AAL

Fly til Aalborg Danmark

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Aalborg

Fly til Aalborg

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Aalborg

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Aalborg i korte trekk

Hvorfor Aalborg?

Danmarks fjerde største by er en deilig blanding av historie, bindingsverkshus og moderne handel, med et av Europas mest energiske bransjemiljøer innenfor fornybar energi.

Det lokale møtestedet

Jomfru Ane Gade er kjent i Danmark som selve «Gaden», en smal gågate så full av natteliv at man skulle tro Ibiza hadde forflyttet seg til Nord-Jylland.

Visste du dette?

Aalborg er synonymt med akevitt. Aalborg Taffel Akvavit er, som navnet antyder, en fast gjest på de aalborgske lunsjbord.

Boktips

Utzon & the New Tradition (Christian Norberg-Schulz, Kim Dirckinck-Holmfeld, Martin Keiding, 2005).

Fakta

 • Befolkning: 109 092 (2014)
 • Besøkende per år: 966 000 (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 0 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 15 °C

Hva skjer i Aalborg?

Fisk og Skaldyr

Fisk og Skaldyr drives av kokk/eier Imad Chehab og regner seg selv for å være Aalborgs eneste gastronomiske fiskerestaurant – derav kaviaren, piggvaren, østersen og de fine vinene. Men du trenger ikke spise som en oligark – den månedlige menyen til faste priser vil normalt inneholde laks, kveite og reker.

Mortens Kro

Mortens Kro har lenge vært det gode bord i Aalborg. Denne eksklusive dansk-internasjonale restauranten så dagens lys i 1997, etter at Morten Nielsen ble kåret til årets kokk i Danmark. Den serverer to- og tre-retters menyer fra mandag til torsdag. Blant stjernerettene kan nevnes hjemmerøkt laks med dansk villand.

Hos Isidor Henius

Hos Isidor Henius er mer et lokalt spisested enn restaurant med hvite duker, men her får du den ekte smaken av Danmark. Henius er oppkalt etter byens berømte akevittdestillatør og serverer tradisjonelle «højbelagte» danske smørbrød på rødrutete duker. Røkt ål, håndpillede reker og kokt brisket er bare noen av stedets mange retter. Alt kan selvfølgelig nytes sammen med husets spesialitet, akevitten.

TABU

TABU ble i 2016 gjenåpnet av TV-kjendisen Michael «Miv» Pedersen og tilbyr innovative fem- og seksretters menyer med bakgrunn i friske ingredienser fra Nord-Jylland. Her kan Pedersen vende tilbake til sine kulinariske røtter etter den store suksessen han hadde med CANblau Tapas Bar.

Fly til Aalborg, spis på TABU.
På TABU kreerer kjøkkensjef Michael «Miv» Pedersen innovative fem- og seksrettersmenyer basert på ingredienser fra Nord-Jylland.

Irish House

Blant alle utestedene på Jomfru Ane Gade er Irish House noe for seg selv. Det skyldes at stedet har holdt det gående i mange år, og at de her kjører live musikk, men mest av alt skyldes det den gode atmosfæren. Stedet åpnet dørene i 2002 og har live irsk musikk hver helg. Resten av uken er fylt med jamsessions og soloartister. Her kan du også se live sport og få servert husets spesialitet: irsk stuing.

Benediktes

Benediktes er Aalborgs utested nummer 1, med adresse på Jomfru Ane Gade. Her er det høylytt, freidig og prangende, og fest hele natten, frem til klokken 6, hver helg, og sånn har det vært siden åpningen i 2013. Torsdagskveldene har de også noen riktig gode oppvarmere. Her drikkes for det meste cocktails.

Fly til Aalborg, besøk Irish House.
På Irish House i Jomgru Ane Gade finner du live musikk og generelt topp stemning.

Aalborg Bicycle Store

Aalborg Bicycle Store er praktisk plassert på John F Kennedy Plads i nærheten av togstasjonen, og er sannsynligvis den mest velutstyrte sykkelsjappa i byen med mer enn 60 forskjellige sykkelmodeller. Her finner du også hjelmer, klær, sykkelkurver og alt slags utstyr. Du kan til og med få en tohjuling spesialbygd etter dine ønsker her.

Grønttorvet

På onsdager og lørdager fra klokken 7.30 er Aalborgs største torg, Grønttorvet, fylt opp med boder som selger ost, kjøtt, fisk, blomster, frukt og grønnsaker. Her kan du også kjøpe med hjem godsaker som oljer, syltetøy, honning og sjokolade. Nesten alle forstår norsk eller engelsk og står gladelig til tjeneste.

Nordkraft

Nordkraft er et tidligere industriområde hvor kreative krefter i dag leder an i utviklingen. Her holder Teater Nordkraft til med fire saler, det intime spillestedet Skråen og Aalborgs største uavhengige kino, Biffen. Nordkraft er også full av workshops, studioer og sportsanlegg, inkludert Danmarks største klatrevegg.

Aalborghallen

Byens største konsertsal, Aalborghallen, er stor nok til å arrangere konserter med artister som Elton John og Sting, men har likevel en kapasitet på mindre enn 3000 personer. Stedet ble bygget i 1933 og ombygd i 1953. Konsertsalen danner hjertet i Aalborg Kongres & Kultur Center, et stort senter med mer enn 40 konferanserom og rom til arrangementer.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er åpen hele året og gratis på juleaften. Fra 1. mai til utpå høsten er fôringen en populær attraksjon. Pingviner, sjøløver, elefanter, orangutanger, nesebjørner, løver og tigrer inntar sine måltider enten sent om morgenen eller tidlig på ettermiddagen. Det finnes offentlige grill- og piknikområder inne på området.

Begivenheter

 • Aalborg MTB Marathon (april)
 • Aalborg Karneval (mai)
 • Nibe Festival (juni-juli)
 • Aalborg Operafestival (august)
 • Den Blå Festival – blues og jazz (august)
 • Game Scope – Aalborg spillfestival (august)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.