Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

Retningslinjer for personvern


Vi respekterer og beskytter personvernet og personopplysningene dine.

Norwegian Air Shuttle ASA («Norwegian») er et ansvarsbevisst selskap som forstår at personopplysningene dine må behandles på en trygg og sikker måte, i henhold til gjeldende lover om personvern.

Du finner adressen til selskapet nederst i dette dokumentet. Disse retningslinjene for personvern gjelder for nettstedet norwegian.no, vår mobilapp og andre av Norwegians distribusjonskanaler.

Innhenting og bruk av personopplysninger

Vi innhenter kun de personopplysningene fra deg som er nødvendige for at vi skal utføre de kontraktsmessige forpliktelsene vi har overfor deg, i henhold til juridiske krav. Tomme felt vil merkes med «må fylles ut» der dette er nødvendig. Mangel på innsendelse av obligatoriske personopplysninger kan føre til at Norwegian ikke kan tilby deg forespurte produkter og tjenester.

Personopplysningene vi innhenter, inkluderer, men er ikke begrenset til: navn, kjønn, fødselsdato, passnummer, kontaktinformasjon (som adresse, telefonnummer eller e-postadresse), og betalingsinformasjon (som kredittkort- eller debetkortopplysninger). Formålene med innhenting av personopplysninger inkluderer for eksempel reservasjonsmuligheter hos oss, levering av fly-, flyplass- og bagasjehåndteringstjenester og -kommunikasjon i forbindelse med produkter og tjenester vi tilbyr.

Norwegian innhenter spesifikke opplysninger om hvilken maskinvare og programvare du bruker. Disse opplysningene brukes i driften vår, for å opprettholde kvaliteten på tjenestene våre og for å skaffe generell statistikk vedrørende bruken av norwegian.no.

Norwegian innhenter også opplysninger om hvilke sider du besøker på norwegian.no. Slike data om nettsidebesøk er identifiseres kun av et unikt ID-nummer, og er ikke forbundet med andre personopplysninger med mindre det gis tillatelse til dette.

Offentliggjøring av personopplysninger

Personopplysningene dine blir bare brukt til andre formål eller oppgitt til en tredjepart med din tillatelse eller når det er nødvendig for at vi skal kunne utføre de kontraktsmessige forpliktelsene vi har overfor deg. Vi kan for eksempel bruke en tjenesteleverandør til å utføre tekniske tjenester, administrative tjenester, markedsføringstjenester eller andre tjenester på vegne av oss, og dele opplysningene dine med den aktuelle tjenesteleverandøren.

Hovedkontoret til Norwegian ligger i Norge, og det er her datasenteret ligger og personopplysningene dine blir lagret. Vi kan oppgi opplysningene dine til Norwegians representasjonskontorer, tilknyttede selskaper eller agenter, både i Norge og i utlandet i forbindelse med Norwegians oppfyllelse av kontraktsvilkårene overfor deg.

Noen av disse landene har kanskje ikke den samme personvernlovgivningen som i hjemlandet ditt. I slike tilfeller vil Norwegian sørge for at mottakerne i disse landene gir deg en standardbeskyttelse som tilsvarer beskyttelsen i hjemlandet ditt.

Personopplysningene dine kan bli oppgitt når det er lovpålagt eller når det er nødvendig for å beskytte rettighetene eller sikkerheten til Norwegian som selskap, og til de ansatte, kundene eller allmennheten. Vi kan for eksempel offentliggjøre personopplysningene dine til myndighetene av sikkerhetshensyn samt toll- og immigrasjonsmyndighetene som påkrevet av lovgivningen. I slike tilfeller får tredjeparten kun tilgang til de spesifikke opplysningene den har behov for. I tillegg kan vi offentliggjøre personopplysninger for å etterforske mistenkelige og ulovlige aktiviteter, inkludert bedrageri, krenkelse av opphavsrett eller personvern. 

Opplysningene dine kan også oppgis som del av et kjøp, en overføring eller et salg av tjenester og aktiva. (Hvis en vesentlig del av våre aktiva f.eks. blir overtatt av en annen part, kan kundeinformasjon være et av de overførte aktiva.)

Norwegian innhenter spesifikke opplysninger om hvilken maskinvare og programvare du bruker. Disse opplysningene brukes i driften vår, for å opprettholde kvaliteten på tjenestene våre og for å skaffe generell statistikk vedrørende bruken av norwegian.no.

Norwegian innhenter også opplysninger om hvilke sider du besøker på norwegian.no. Slike data om nettsidebesøk er identifiseres kun av et unikt ID-nummer, og er ikke forbundet med andre personopplysninger med mindre det gis tillatelse til dette.

Samtykke

Samtykke til innhenting, bruk og offentliggjøring av personopplysninger vil i visse tilfeller være indirekte eller underforstått basert på aktiviteten eller transaksjonen der du har gitt oss slike personopplysninger. Vi har, der dette er påkrevet av lovgivningen, tilpasset en «godta»-policy for å innhente samtykke i forbindelse med direkte markedsføring og nyhetsbrev.

Der du foretar reservasjoner på vegne av en annen person, er du selv ansvarlig for at du har mottatt denne personens samtykke om å gi hans/hennes personopplysninger til oss.

Norwegian kjenner ikke til alderen på personene som har tilgang til og bruker nettstedet vårt. Hvis en mindreårig har gitt oss personopplysningene sine uten samtykke fra foreldre eller verge, skal forelderen eller vergen kontakte oss (se kontaktinformasjon nedenfor) for å få fjernet den relevante informasjonen og avslutte den mindreåriges abonnement.

Hvis du ikke lenger ønsker å motta direkte markedsføringskommunikasjon fra Norwegian, eller ikke ønsker at vi skal dele personopplysningene dine med andre parter, må du følge trinnene om opphør av abonnement som er presentert i kommunikasjonen du mottar fra oss. Etter mottak av henvendelsen din, vil vi gjøre vårt beste for å svare deg innenfor en rimelig tidsperiode. Vær oppmerksom på at hvis du ikke lenger ønsker at tredjeparter behandler personopplysningene dine, kan dette føre til at vi ikke lenger kan tilby deg produkter eller tjenester du har bedt om fra oss.

Din profil

Norwegian trenger din hjelp for å sikre at personopplysningene dine er oppdaterte, komplette og nøyaktige til enhver tid. Dersom du av egen fri vilje oppretter en personlig profil på norwegian.no og abonnerer på nyhetsbrev, kan du se, endre og fjerne personopplysninger som er lagret på «Din profil». Du blir bedt om å oppgi et brukernavn og passord før du får tilgang til disse opplysningene. . Sørg for at personopplysningene dine er oppdatert i «Din profil» til enhver tid ettersom hele eller deler av disse opplysningene kan være nødvendig ved billettbestilling eller flyreservasjoner, og vi kan offentliggjøre slike opplysninger til toll- og immigrasjonsmyndighetene som påkrevet av lovgivningen. Dersom du sender oss en e-post, abonnerer på nyhetsbrevet vårt eller ber om informasjon, beholder vi e-postadressen din og bruker den til å svare på forespørselen din. Vi kan også bruke e-postadressen din til å gi deg informasjon om begivenheter, pakkeløsninger og andre ting som vedrører Norwegian.

Innsyn

Den gjeldende lovgivningen gir deg rett til å se hvilke personopplysninger vi har om deg. Du kan søke om å få innsyn i disse opplysningene ved å ta kontakt med oss som beskrevet nedenunder. Du kan få innsyn til personopplysningene som er lagret på profilen din som beskrevet ovenfor.

Lagring

Norwegian vil lagre personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å kunne oppfylle formålene til hvorfor slike opplysninger ble innhentet, utenom der Norwegian er juridisk forpliktet til å lagre slike opplysninger. Norwegian vil også slette unødvendige personopplysninger på eget initiativ, når selskapet ikke lenger har behov for dem.

Personopplysninger og sikkerhet

Norwegian benytter flere former for sikkerhetsteknologi for å beskytte personopplysninger mot uautorisert tilgang, bruk eller overføring. Vi lagrer for eksempel personopplysningene du oppgir, på en server med begrenset tilgang, på sikkerhetsovervåkede steder. Når vi overfører sensitive opplysninger (som et kredittkortnummer) på Internett, beskytter vi dem ved å bruke kryptering, blant annet SSL-protokollen (Secure Socket Layer).  

For å forsikre oss om at ingen andre får tilgang til personopplysningene dine, må den som tar kontakt med Norwegian for å stille spørsmål om bestillinger eller be om lignende informasjon, oppgi et referansenummer og hvilket kredittkort som ble brukt under bestillingen.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet vårt, norwegian.no, bruker informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten datafil som sendes fra vårt nettsted og lagres på din datamaskin.

Forskjellige informasjonskapsler

Vi bruker fire forskjellige typer informasjonskapsler på nettstedet vårt.

Nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er helt nødvendige for at sidene på nettstedet skal fungere ordentlig. Uten disse informasjonskapslene, kan vi ikke garantere at du greier å navigere deg rundt på nettstedet, lete etter og bestille billetter og andre tjenester, logge deg inn på profilen din eller foreta bestillingsendringer.

Funksjonalitetskapsler

Disse informasjonskapslene husker valg du foretar på nettstedet vårt, for å øke brukervennligheten.

Ytelseskapsler

Disse informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker sidene våre. Denne informasjonen bruker vi til å forbedre nettstedet vårt, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse. Disse informasjonskapslene er ikke knyttet til noen av personopplysningene dine.

Reklamekapsler

Disse informasjonskapslene brukes for å vise deg annonser som kan være aktuelle for deg på andre nettsteder du besøker. De er plassert på nettstedet vårt av en tredjeparts annonsenettverk, på vegne av oss og med vår tillatelse.

Samtykke til bruk av informasjonskapsler

Når du besøker norwegian.no, samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler.

Endre eller blokkere informasjonskapsler

Dersom du ønsker å foreta endringer eller skru av informasjonskapslene, kan du endre innstillingene i nettleseren din slik at den blokkerer alle eller utvalgte informasjonskapsler. For å finne ut hvordan du gjør dette, kan du lese hjelpesidene i nettleseren din eller besøke aboutcookies.org. Hvis du velger å gjøre dette, kan vi ikke garantere at nettstedet vårt vil fungere slik det skal, og vi kan ikke holdes ansvarlige dersom det oppstår feil.

Transportation Security Administration (TSA) Secure Flight Notice

Amerikanske transportsikkerhetsmyndigheter (United States Transportation Security Administration, TSA) krever at du oppgir fullt navn, fødselsdato og kjønn for at de skal kunne sjekke at passasjerer ikke står på overvåkingslisten i henhold til 49 U.S.C., avsnitt 114, Intelligence Reform and Terrorism Prevention Act of 2004 og 49 C.F.R., del 1540 og 1560 for all kommersiell luftfart innenfor samt inn og ut av USA som er bestilt etter 15. august 2009.  Du kan også oppgi et Redress Number dersom du har dette.

Dersom du bestiller kommersiell lufttransport innenfor, inn til eller ut av USA, vil vi be deg om denne informasjonen og sender den videre til TSA, slik loven pålegger oss. Dersom du ikke oppgir fullt navn, fødselsdato og kjønn, kan det resultere i at du blir nektet transport eller nektet adgang til ombordstigningsområdet. TSA kan dele opplysninger du oppgir med myndigheter som har ansvar for lov og orden, etterretningsbyråer eller andre som er inngår i deres offentlige System of Records Notice.  For mer informasjon om TSAs retningslinjer for personvern, eller for å se System of Records Notice og en vurdering av konsekvenser for personvernet, kan du gå til TSAs hjemmesider: www.tsa.gov.

Kontakt

Dersom du ønsker å kontakte oss for å finne ut hvilke personopplysninger vi sitter med, for å rette feil eller for å be om å få slettet opplysninger, kan du ta kontakt via e-post eller sende et brev til adressen under med kopi av legitimasjon (førerkort/pass):

Norwegian Air Shuttle ASA
Postboks 115
1330 Fornebu

Ikrafttredelsesdato og endringer

Disse retningslinjene gjelder f.o.m. 8. november 2012 og erstatter alle våre tidligere retningslinjer. Vi publiserer de nyeste, gjeldende retningslinjene på nettsidene våre. Dersom noe endres, publiserer vi reviderte retningslinjer med ny ikrafttredelsesdato.

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.