10 ting å gjøre i Bangkok
  
    
1. Wat Phra Kaew – en gyllen buddhistisk opplevelse
  
  Ta deg tid til å la buddhismens ro forplante seg i kroppen. Bak en hvit mur som omgir Grand Palace, ligger en rekke av Bangkoks vakreste templer. Her finner du også det unikt utsmykkede Wat Phra Kaew.

Tempelet har over 100 spir som er gylne eller dekket med mosaikk, og det er betraktet som et av de mest betydningsfulle templene i Thailand. Vi anbefaler deg å bruke en guide for å få fullt utbytte av besøket.

Om du ikke visste det fra før, kommer du helt sikkert til å lære det: Wat betyr tempel på thai.
 
     
    
2. Chinatown – trangere blir det ikke
  
Bangkoks boblende Chinatown strekker seg langs Yaowarat Road fra Odeon Circle, der en stor kinesisk port markerer begynnelsen til området som på kartet omtales som Chinatown Arch.

Her er det både folksomt og trangt med et s ydende folkeliv. I dette myldrende kvartalet finner du grossistutsalg av diverse varer, små verksteder og butikker med gull, krydder og diverse krims. Chinatown er derfor et område som må utforskes til fots, det finnes egentlig ikke noe alternativ om du skal komme deg frem. Sett gjerne av en hel dag til å rusle, lukte, smake og se.
     
    
3. Flytende markeder – en fargepalett av de sjeldne
  
Noen sier at du har ikke vært i Bangkok før du har besøkt de berømte flytende markedene. De ligger rett utenfor Bangkok og er uten tvil både enestående og overveldende. Her finner du hundrevis av selgere med grønnsaker og diverse varer i småbåter på de mange kanalene.

De mest severdige og absolutt største markedene, ligger rundt 110 km vest for Bangkok. Ta turen til Damnoen Saduak Floating Market som ligger i kanalen med samme navn: Khlong Damnoen Saduak. Vær tidlig på plass, gjerne ved sju-åttetden om morgenen, for å få den rette stemningen.
     
    
4. Skreddersydde klær – dress deg opp som en stjerne
  
Drømmer du om en skreddersydd dress eller kjole? I Bangkok kan du få sydd nesten hva du vil. Du kan bli lykkelig, og du kan bli skuffet. Du kan gjøre et kupp eller blir lurt trill rundt.

Her er noen skreddere som har oppnådd et godt rykte:

Narin Couture
Narin ble født inn i skredderyrket, men har spesialisert seg på skole i Frankrike.
Hvor: 180 Sukhumvit Rd.(mellom soi 8 og 10), Klongtoey
På nett: narin-couture.com

Rajawongse Clothier
Jesse og Victor utgjør et far-og-sønn-skredder-team og sier "men only" når det kommer til skredderarbeid.
Hvor: No. 130 Sukhumvit Road, ved Landmark Hotel
På nett: dress-for-success.com

Peninsula Tailors
Høyt ansette Peninsula Tailors tilbyr kvalitetsarbeid og siste mote fra hele verden.
Hvor: 153 Rajadamri Road, Lumpini, Pathumwan
På nett: peninsulatailors.com
     
    
5. Smak på byen – og tunga blir aldri helt den samme
  
Nesten uansett hvor du går i Bangkok, er du i nærheten av god mat. Du rusler nemlig rundt i en av verdens matbyer med all verdens kjøkken representert. Trenden Fusion Food som blander de ulike mattradisjonene, byr på smakfulle opplevelser.

Men husk også å smake på raritetene. Skal det være en neve sprøstekte biller? Husk at rykende fersk mat er også trygg mat. Styr unna buffeer der maten har stått fremme lenge.
Little Arabia er distriktet for nordafrikanske spesialiteter. Sukhumvit Road, Soi 3-5.
Little Tokyo er området for store sushiopplevelser og japanske barer. Soi Taniya, Silom Road.
     
    
6. Chatuchak – marked og massasje
  
Markedet Chatuchak finner du i gaten Kampaengpet, rett ved Chatuchak-parken, hver eneste helg. Noen hevder at det er verdens største. Det som er helt sikkert, er at dette er et marked du ikke kan forestille deg før du har opplevd det. Gå deg vill i en labyrint av butikker og boder som selger alt fra klær, mat og kunst til nyfriserte hunder og syngende fugler. Pass på lommeboken og husk å prute.

Markedet er kjent for å være en het opplevelse – et tips er da at midt i kaoset ligger en massasjesalong med klimaanlegg. Den heter 39, og skal ligger i avsnitt 12 Soi 6.
     
    
7. Wat Pho – et skritt nærmere nirvana
  
Her finner du Bangkoks eldste og største tempel. Det er fra 1500-tallet og huser landets største samling Buddha-bilder – men enda viktigere: Her mediterer verdens største liggende Buddha-statue. Den er 46 meter lang og 15 meter høy – og symboliserer selve overgangen til nirvana.

Om du aldri har fått en skikkelig thaimassasje, er Wat Pho perfekt for en opplevelse du sent vil glemme. Her kan du få en ganske annerledes massasjeopplevelse kjent for å være mer forfriskende enn avslappende.

Andre Buddha-høydepunkter:
• Wat Arun - soloppgangens tempel
• Wat Phra Keo - smaragd-buddhaen
• Wat Traimit- den gyldne buddha
     
    
8. Et tilfeldig tempel – mediter med en munk og føl deg litt bedre
  
Å besøke templer er obligatorisk i Bangkok. Men i tillegg til de kjente templene, forsøk å besøke et tilfeldig ett når du er ute og rusler. Sett deg ned foran en Buddhafigur, og kjenn etter hvordan det er å være deg. Stadig arrangeres lokale seremonier til templene og munkenes bønner kan være en sterk og flott opplevelse.

Buddhismen har vært statsreligion siden 1200-tallet, og gjennomsyrer samfunnsliv og kultur. Størstedelen av befolkningen er knyttet til theravada-buddhismen. Overtro, magi, ånder og astrologi er også viktig på alle samfunnsnivåer, side om side med dyrkelsen av buddhismen. Legg igjen fornuften hjemme. Bli med på en åndelig reise.
     
    
9. Slangefarm – lær å melke en slange
  
Slangefarmen, Dronning Saowapha Memorial Institut, produserer motgift til dem som blir bitt av giftige slanger. Thailand er hjem for 180 sorter slanger, 56 av har dødelige bitt! (men i Bangkok er de stort sett bare på farmen).

Giftslanger som kongekobra, Russells viper og den malaysiske pit viper "melkes" daglig for gift som brukes til motgiftsproduksjon. Gift-melking og slange-håndtering instrueres hver dag klokken 10.30 og klokken 14.00 på hverdager.
Adresse: 1871 Rama IV Rd, Thai Red Cross Institute
     
    
10. Mae Nam Chao Phraya – skvulp i brunt vann og la byen svelge deg litt
  
Elvenes konge renner hele 365 kilometer før den munner ut i Thailands golf. Langs elvebredden og i selve elven myldrer det av liv. Ut fra elven er det anlagt mengder av små kanaler som snirkler seg inn over hele Bangkok. Disse kanalene kalles khlongs. En tur i en taxibåt på kanalene setter deg i skikkelig Bangkok-stemning.

Tips: Kjør tuk-tuk til Thai Oriental som ligger sør i byen, ikke langt fra det velkjente Oriental Hotel. Her kan du skaffe deg en rimelig taxibåt og få en flott sightseeing langs Chao Phraya og dens eksotiske kanaler.