Dette er Norwegian


 

Norwegian er det nest største flyselskapet i Skandinavia og det tredje største lavprisselskapet i Europa med rundt 4500 ansatte. Norwegian flyr 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA.  I 2014 reiste 24 millioner passasjerer med selskapet, som har vært notert på Oslo Børs siden 2003.

Med konkurransedyktige priser og kundevennlige og effektive løsninger har selskapet hatt en betydelig vekst de senere årene, med innfasing av splitter nye fly, lansering av mange nye ruter og etablering av nye baser i Europa, Asia og USA. Per april 2015 har selskapet 98 fly.

En ny og mer miljøvennlig flåte
Selskapet har valgt å modernisere flåten med fabrikknye fly. Nye fly fases inn fortløpende og er avgjørende for at selskapet kan tilby lave billettpriser. Dette er fordi nye fly bruker mindre drivstoff og krever mindre vedlikehold. Og ikke minst er nye fly mer miljøvennlige og mer komfortable å reise med for passasjerene.  

Historisk flybestilling
I 2007 kjøpte Norwegian 42 fly fra Boeing og i etterkant er ordren økt flere ganger. I januar 2012 signerte Norwegian en historisk avtale med både Boeing og Airbus om kjøp av 222 fly, hvorav 100 Boeing 737 MAX8, 22 Boeing 737-800 og 100 Airbus A320neo. Dette er den største avtalen i europeisk luftfart noen sinne, og den tredje største avtalen Boeing har gjort med et flyselskap. Norwegian har til sammen bestilt 17 Boeing 787 Dreamlinere til sine langdistanseruter. Norwegian har i dag en av de mest moderne, effektive og miljøvennlige flåtene i Europa med en gjennomsnittsalder på fire år.

Les mer om Norwegians flåte her.
Last opp Norwegians faktaark her.