Servicehunder

Servicehunder aksepteres uten ekstra kostnad på følgende av Norwegians flyvninger: 

  • Servicehunder eller servicehunder under opplæring, for passasjerer med spesielle behov, aksepteres på alle Norwegian flygninger. Omsorgshund (ESA) for passasjerer som har behov for slik type assistanse aksepteres – passasjerer som reiser med omsorgshund vil bli bedt om å fremvise bekreftelse på at hunden er en sertifisert servicehund.
  • Politi og redningshunder aksepteres kun på flygninger mellom Schengen land (NB! Svalbard er ikke en del av Schengen).

Hunden kan reise sammen med passasjeren i kabinen og må ligge eller sitte på gulvet foran sin eier. Hunden må være i tjeneste og lett kunne identifiseres som servicehund (f.eks. med vest).

For å unngå forsinkelser, hvis du reiser med servicehund må du sjekke inn minst en time før avgang.

NB! Norwegian har ikke ansvar for at hunden innehar alle nødvendige utreise- og innreisetillatelser, helseattest eller andre nødvendige dokumenter i forbindelse med dyrets innreise eller gjennomreise i ethvert land, stat eller territorium. Det er passasjerens ansvar å betale tillegg, bøter eller andre utgifter som oppstår dersom denne dokumentasjonen ikke er tilstrekkelig.

 

Bestilling for servicehund
Bestillinger for servicehund kan gjøres på vår nettside eller via vårt kontaktsenter. Servicehunder som reiser til/fra Svalbard, USA, Storbritannia og Thailand eller på en gjennomgående reise må bestilles via vårt kontaktsenter. Vi aksepterer ikke servicehunder på gjennomgående reiser via Storbritannia.

For å legge til en servicehund til en eksisterende bestilling, vennligst logg inn på «Mine Reiser» og følg instruksjonene. På grunn av begrenset kapasitet anbefaler vi at du bestiller din billett og plass til servicehund samtidig, minst 48 timer før avreise.

NB! Reservasjon kan ikke foretas per e-post.

Svalbard: For flygninger til/fra Svalbard må billetten bestilles via vårt kontaktsenter. Passasjerer må søke om tillatelse for å reise med dyret til/fra Svalbard. For mer informasjon, les her.

Storbritannia: For flygninger til/fra Storbritannia må billetten bestilles via vårt Kontaktsenter. Ulike regler gjelder avhengig av om du ankommer Storbritannia fra et annet EU-land, et oppført ikke-EU land, eller et annet EU land som ikke er oppført. Passasjerer må følge de reglene som gjelder i forhold til sin reiserute i henhold til myndihetene i Storbritannia.

Irland: Passasjerer må følge de reglene som gjelder i forhold til sin reiserute i henhold til myndihetene i Irland.